Русия показва военна мощ на Червения площад

Руският президент Владимир Путин ръководи честванията
9 май 2022 08:20, Петя Славова
242
Русия показва военна мощ на Червения площад
Снимка: БГНЕС

 Русия чества годишнината от победата на Съветския съюз над нацистка Германия. Тържествата ще ръководи президентът Владимир Путин. Честванията тази година преминават на фона на войната в Украйна - най-смъртоносният конфликт от края на Втората световна война.

Още по темата


Западни анализатори коментираха, че Москва може да обяви тотална война на Украйна или мобилизация в цялата страна, предава Bulgaria ON AIR.

На Червения площад днес 77-мата годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война ще бъде отбелязана с традиционния военен парад на хиляди войници, последвани от танкове, бронирана техника и ракетни установки.

Очаква се над руската столица да прелетят свръхзвукови изтребители и стратегически бомбардировачи, както и команден самолет Ил-80, предназначен да превозва висшите сили на Русия в случай на ядрена война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
F-off преди 2 години
Истинската военна мощ се показва в битки, не по площади и паради!Могучая и безаналоговая може само да ходи по паради...
182
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руснаците всичко което се развива с ключ под номер 8, е нанотехнологии.
181
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не може да покаже военна мощ във "военната операция", ще я показва на парадите.
180
1
 
5
 
! Отговори
Бобчо преди 2 години
Русия бавно и полека превзема украински градове и територии,а противниците им отстъпват.Само украинките нападат и превземат моловете в България и Европа. Е поне има с какво да се похвалят,фейк армиите на Увс.
179
0
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
До Анонимен 203T-34 всъшност е на въоръжение от 1940 година. Разбирам, че някои хора се опитват да се направят на умни ама поне малко да почетат за да не се излагат. Да Германските танкове са били в пъти по-добри, но се правят по-бавно и отделно се оплектоват, докато се говори че т34 директно отивал на фронта когато го произведат....
178
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея бракми дето ги показват са на по 90 години, с гуми дот 75та година. Чудо е, че вървят. Не видях някакво технологии да изкарат. Дронове, които отиват в космоса, стелтове, нещо по-ново.. Все бракми. Дори гайз, не ставате.
177
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и днес няма почивка за украинските киборги не спират да лаят
176
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако може да покажат всичко което имат няма да им стигне времето за парада и целия свят ще се уплаши от Русия
175
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво друго могат да покажат руските фашисти? Метана не могат да го покажат, защото не се вижда.
174
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На парада на победата руснаците показаха нечувани и невиждани трофейни вещи от Украйна-Лаптопи МСИ с процесори Интел 12 генерация,климатици Панасоник хийт чарджър,прахосмукачки роботи,фризери Либхер но фрост,както и последно поколение перални и съдомиални Миеле,смартфони Епъл и Самсунг!Присъстващите на площада руснаци бяха впечатлени от висококачествената пленена украйнска техника!
173
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Войната в Украйна - най-смъртоносният конфликт"??? Ама Петя, по данни на Зеленски са 2000 души. А ти за нищо ли нямаш хората от Сирия, Афганистан, Ирак, Либия, Сърбия ..., жертви на САЩ???
172
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това на снимката не е ли Т-34? за незапознатите 34 означава 1934-та. Очаквам вече и т-34 да се появят в Украйна. Така де - след бронираните влакове, които не са се използвали дори през 2СВ като остарели, защо не и Т-34
171
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Страшно ми еАбе, защо ми струва, че това което видяхме на Червения площад, още не сме го видяли в Украйна? Иначе на САЩ май им привършиха "джавелините". Китай вече спокойно може да влезе в Тайван. Помощ няма да има.
170
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 210Я пак? "Суверенна държава" ли спомена за Украйна? Май не си слушал записа на разговора между Виктория Нюлан и посланика на САЩ в Украйна? Кой взема решение кой да управлява Украйна. И кой тегли майната на "партньора" Европа? То Сърбия, Ирак и Сирия също са суверенни държави, ако не знаеш? Либия, Корея, Виетнам, Панама и т.н.си мисля, че също са суверенни държави.
169
21
 
24
 
! Отговори
Страшно ми е преди 2 години
Руската военна мощ я видяхме вече на украинска земя. Целите украински пътища са претъпкани с "руска военна мощ" в ръждясало състояние на старо желязо. Такава МОЩ не може да не забележи. Огромни останки на бивши танкове и камиони. Пред такава мощ дори Вашингтон не могат дума да кажат, защото от смях дъх не могат да си поемат. А пък руската мощ на дъното на морето разбива всичко живо наоколо - руската безаналогова флота се превръна в подводна флота. Каква военна мощ! Треперете, риби,раци и медузи!
168
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно и също. Неандерталци
167
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кому е нужно това? Абсурдно е точно Русия да напада суверенна и независима държава в Европа. Която дори е братска за руския народ. Но Путин явно е нещо различно от народа.
166
10
 
18
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Руския петрол пресъхна скоропостижно!Руските танкери вече не могат да акустират в Българските пристанища и тези на ЕС!///Европа се опасява от руски десанти , а Турция затвори Босфора , окончателно!!
165
18
 
31
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Парад върху труповете на цивилни!Къде са военните победи на прехвалената руска армия , че неразбрах? Не успяха с военна сила, нито съвременна техника и стратегия да спечелят и педя от Украйна. Използваха най-средновековния метод - да избиват цивилни, да плячкосват и унищожават градове до основи.Жалки и комплексирани средновековни орди!
164
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че е червения площад да показват военна мощ, че в Украйна показват военна немощ. Шегата на страна, имаме голямо щастие, че се оказаха колос на глинени крака. В противен случай не се знаеше къде щеше да се води войната. Нищо чудно ракети да падаха във Варна. Но не е късно де. Цивилни винаги могат да избиват.